vt wonen&design beurs 2022

Van 4 t/m 9 oktober 2022 was de vtwonen&designbeurs. Nadat het jaren in de RAI Amsterdam is gehouden was het nu op een nieuwe locatie; EXPO Greater Amsterdam in Vijfhuizen. Een mooie locatie met een glazen dak waardoor er heel veel daglicht naar binnen kwam wat heel fijn is omdat je de kleuren dan goed kunt zien en ervaren. Een mooi moment om zo het 30-jarig bestaan te vieren.

Het thema duurzaamheid was duidelijk aanwezig. Ze wilden aandacht vragen voor duurzame klimaatoplossingen. Zo was er een duurzame route die je langs 35 merken bracht met hun duurzame oplossingen en waren er een aantal Talks in het Woontheater met als onderwerp Duurzaam.

Zoals elk jaar hadden diverse interieurtijdschriften een huis ingericht met verschillende kamers in de stijl van het betreffende woonblad. Kleur was duidelijk de rode draad. Bij het ene huis wat meer ingetogen en meer aardse tonen, bij het andere wat feller en i.c.m. pastelkleuren.

Opvallend is ook de vele bruintinten (die er al even zijn) in houten meubels, banken, keukens, badkamers en natuurlijk verf en behang.

De slaapkamer van het huis van Stijlvol Wonen (foto 1) zag er sfeervol uit met warme kleuren en een mooi textielstructuur behang wat er tevens een etnische sfeer aan gaf terwijl de keuken en woonkamer er kleurrijker en gewaagder uitzagen met opvallende materialen (keuken) en behang.

 

Het huis van Eigen Huis & Interieur (foto 2) was ook kleurrijk en had een goede flow om doorheen te wandelen. Hier ook veel gebruik van kleur. Warme kleuren gecombineerd met donkerblauw en groen. Moderne Nederlandse design meubels van o.a. Pastoe, Artifort en Leolux maakten het huis herkenbaar als het Eigen Huis & Interieur huis.

Vtwonen had dit jaar niet een huis maar er was een vtwonen City met meerdere huizen ingericht door de stylisten van vtwonen (foto 3-6) waarbij de verschillende stijlen en kleuren aan bod kwamen. Het ene wat minimalistisch, met aardse tonen en alles op elkaar afgestemd qua kleur en materialen aangevuld met reissouvenirs, het andere huis uitbundig met gewaagde kleurkeuzes en combinaties van felle kleuren met pasteltinten. En van Basic met veel (bruine) houten meubels tot een vintage inrichting met DIY en duurzame meubels.

Heel mooi was het dat alle huizen en veel stands waren geschilderd met de ecovriendelijke LAB Paint van Vestingh. Zij hadden zelf ook een stand op de beurs waarbij tevens de nieuwste kleuren werden gepromoot en ze hun nieuwe kleurenwaaiers, en -boeken introduceerden.

 

vtwonen&designbeurs | C-Style Concepts          vtwonen&designbeurs | C-Style Concepts          vtwonen&designbeurs | C-Style Concepts          vtwonen&designbeurs | C-Style Concepts

 

vtwonen&designbeurs | C-Style Concepts          vtwonen&designbeurs | C-Style Concepts         

No posts were found for provided query parameters.

© 2021 Qode Interactive, All Rights Reserved