Slaapkamer veranderen

Heb je de advertentie in de schoolkrant gelezen? Leuk dat je zin hebt om in de zomervakantie je slaapkamer te veranderen. Ik ga je uitleggen hoe je dit kunt aanpakken. Je hebt je ouders nodig om je te helpen het plan straks uit te voeren, maar eerst kun je zelf aan de slag. Verzamel plaatjes van wat jij mooi vindt en wat je graag in je kamer zou willen. Knip ze uit tijdschriften of kijk op internet. Via Google (afbeeldingen) kun je veel vinden of op Pinterest. Print het uit zodat je het straks kunt opplakken. Misschien heb je een nieuw bed nodig, een bureau of wil je de indeling veranderen. Je kunt een muur in een andere kleur te schilderen, of behangen. Ook andere accessoires kunnen je kamer er als nieuw uit laten zien; een lamp of iets voor aan de muur.
Pinterest pagina Claudia Echten
Een Pinterest bord met ideeën voor een kinderkamer. Heb je genoeg ideeën verzameld? Leg de plaatjes bij elkaar en kijk of het bij elkaar past. Zitten er mooie kleuren bij? Dan ga je ze op een vel papier plakken, zodat je een mooi overzicht hebt. Dit heet een moodboard.
Moodboard meisjeskamer
Moodboard voor een meisjeskamer: ideeën voor kleuren, vormen (cirkels) en accessoires.
Moodboard jongenskamer
Moodboard voor een jongenskamer: warme kleuren en stoere accessoires. Nu ga je een plattegrond van je kamer maken. Hiervoor moet je eerst je kamer opmeten. Vraag eventueel je ouders hierbij te helpen. Meet ook waar de deur zit en de ramen. De meubels die blijven moet je ook opmeten. Op ruitjespapier kun je makkelijk de plattegrond tekenen. Het maakt niet uit of dit grote of kleine ruitjes zijn. Je gaat tekenen op schaal, zoals dat heet. Schaal 1:50. Bij groot ruitjespapier betekent dit dat 1 ruitje 50 cm is. Dus als je bed 2 meter lang is, is dat 4 ruitjes lang. 1 of 2 centimeter is lastig aangeven, dus dat moet je een beetje gokken. Een klein ruitje is de helft van een grote. Dus je bed wordt dan 8 ruitjes lang. Heb je geen ruitjespapier? Het kan ook op gewoon papier met een normale liniaal. 1 centimeter op je liniaal is 50 cm. Dus 4 centimeter op je liniaal is 2 meter in schaal 1:50. Teken de plattegrond van je kamer. Teken de meubels op gekleurd papier en knip ze uit. Schrijf erop wat het is. Leg de meubels in je plattegrond. Je kunt ermee schuiven en de indeling veranderen. Zo kun je meteen zien of het past allemaal. Heb je een mooie indeling? Teken de meubels in je plattegrond, of plak de losse meubels erop.
Plattegrond op schaal 1:50 met meubels
Plattegrond schaal 1:50. De meubels zijn uitgeknipt en je kunt er mee schuiven tot het goed is. Daarna ga je met je ouders meubels of accessoires uitzoeken en kleuren kiezen. Ga je een muur schilderen of behangen? Op de verfafdeling bij de bouwmarkt kun je kleuren kiezen uit de verfstalen. Kies 2 of 3 basis kleuren voor je kamer, anders wordt het te druk. Probeer een combinatie te maken van lichte en iets donkerdere kleuren, dat is het mooist. In de bouwmarkt hebben ze ook veel keuze in behang, maar er zijn ook andere winkels waar ze behang verkopen en veel keuze hebben. Je kunt ook meubels schilderen, zo zien ze er weer nieuw uit. Of, als je ouders heel handig zijn, kunnen ze zelf iets maken.
Verfstalen bij de bouwmarkt
Verf kleurstalen Alles uitgezocht? Dan kun je aan de slag. Daarna kun je met accessoires je kamer helemaal af en gezellig maken. Je zult zien dat je dan weer een heel nieuwe kamer hebt. Veel plezier!

No posts were found for provided query parameters.

© 2021 Qode Interactive, All Rights Reserved