Inrichten van een nieuwbouwwoning

Meerwerkopties

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht of laat je zelf een huis bouwen? Of ben je van plan om dit te doen? Dit is best een avontuur en er zullen veel keuzes op je afkomen die je al in een vroeg stadium moet bepalen. En dit terwijl je misschien nog helemaal niet weet hoe je je nieuwe woning wil inrichten. Toch is het belangrijk om er snel mee aan de slag te gaan en goed na te denken wat je per ruimte nodig hebt en waar behoefte aan hebt. In de beginfase moet je het meer- en minderwerk al doorgeven aan de bouwer. Na deze fase kun je bijvoorbeeld niet zo makkelijk stopcontacten, lichtpunten en loze leidingen meer verplaatsen of toevoegen.

Het is dus handig als je al weet wat je met de inrichting wil, of in ieder geval waar de zithoek, eethoek en keuken komen. Het is toch fijn als het lichtpunt boven je eettafel komt en niet ernaast. En hoe mooi kan wandverlichting zijn en inbouwspots. Slim dat, als jij met je laptop op de bank wil zitten, je hem kunt aansluiten én dat die lamp in de hoek ook kan blijven branden.

Geen standaard indeling

Vaak is er meer mogelijk in een (standaard) woning dan je in eerste instantie denkt. Bij een nieuwbouwwoning in een project is de keuken op de plattegrond al ingetekend. Maar wil je deze opstelling en wil je hem ook op die plek hebben of liever aan de andere kant van het huis, of in het midden?  Ook is het vaak mogelijk om (niet dragende) muren een stukje te verplaatsen en/of de deur of een muurtje toe te voegen. Dit om bijvoorbeeld een kookeiland te realiseren, een ingebouwde kastenwand te maken, de badkamer of een slaapkamer groter te maken of een inloopkast te creëren.

Heb je al nagedacht over de functies in de ruimtes. Wil je een aparte zitplek om te loungen of lezen of wil je een werkplek in de woonkamer? Hoe wordt de routing; kun je alles kwijt en nog lekker door de ruimte lopen?

Interieuradvies interieurstyling interieurontwerp Amersfoort | C-Style Concepts

Woonstijl

En de woonstijl die je wil in je nieuwe huis; meubels, vloer, verlichting, raambekleding, kleuren en keuken? Vergeet ook de hal en wc niet en de bovenverdieping en badkamer. Neem je (alle) meubels mee of wil je een en ander vervangen? Ook hiervoor is het slim om er vroeg over na te denken in verband met levertijden. Ga niet zomaar naar een woonwinkel zonder vooraf te weten waar je naar op zoek bent en de afmetingen ervan. Je wordt overdonderd met wat er allemaal te koop is en de kans is aanwezig dat die nieuwe bank te groot of juist te klein is of dat het toch niet helemaal past bij elkaar.

De vloer en wanden zijn voor een heel groot deel bepalend hoe de sfeer in de ruimte wordt. Begin met de vloer en vul de rest daarna in. Wil je overal dezelfde vloer of boven een ander type vloer? Hoe zit het met warmte en geluid?

Stem kleuren en materialen op elkaar af en zorg voor wat contrast en spanning; zonde als elementen wegvallen in de ruimte tenzij dat de bedoeling is. Houd ook rekening met de lichtinval, hoe draait de zon?

En, krijg je zin om aan de slag te gaan? Of denk je, oef, hier zou ik wel hulp bij willen hebben?

Hulp van een interieurontwerper / interieurstylist

Als je van plan bent om er een interieurontwerper of interieurstylist bij te betrekken is het dus handig om dit aan het begin van het traject al te doen. Door samen in gesprek te gaan en al je woonwensen te bespreken. Hoe wil je de ruimtes gaan gebruiken? Wat is belangrijk voor je en wat heb je nodig?

Door middel van een goed interieurontwerp kom je tot de juiste keuzes voor indeling, meubels en verlichting. Het scheelt je een hoopt tijd en het voorkomt miskopen. Het straalt die warmte en gezelligheid uit waar je naar verlangt en het krijgt jouw/jullie persoonlijkheid. Zo wordt het een echt thuis.

Een nieuwbouwtraject duurt lang en het is fijn als iemand in alle stadia van het bouwproces met je mee kan denken. Er zullen vast nog meer zaken zijn die je nog even wil bespreken voordat de woning wordt opgeleverd en ingericht kan worden.

C-Style Concepts kan je hierbij helpen met een doordacht en creatief interieurontwerp. Niet alleen de grote lijnen maar ook de details die het uiteindelijk maken. Samen met interieurspecialisten help ik je met de realisatie zodat jij tijd overhoudt voor andere dingen. Of je voert het interieurplan zelf uit, of deels. En als alles op z’n plaats staat kan ik je helpen met de styling zodat je echt kunt genieten van je nieuwe thuis!

Ga naar https://c-styleconcepts.nl/diensten/ om te lezen wat de opties zijn of vul meteen het contactformulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek https://c-styleconcepts.nl/contact/

No posts were found for provided query parameters.

© 2021 Qode Interactive, All Rights Reserved