Groenstyling, kamerplanten in huis

Er is een groeiende behoefte aan rust en natuur in ons dagelijks leven. Een rustgevende manier om dit te bereiken, is het toevoegen van kamerplanten in onze leefruimtes. Groenstyling biedt niet alleen esthetisch plezier, maar brengt ook diverse voordelen met zich mee. Kamerplanten brengen een stukje natuur rechtstreeks in onze woonkamer. Het is een gevoel van verbondenheid met de natuur dat dit oproept, ook omdat alle planten een luchtzuiverende werking hebben.

Een moment de tijd nemen voor het verzorgen van kamerplanten creëert een gevoel van verantwoordelijkheid en zorg en maakt je even los van de dagelijkse bezigheden. Het ritueel van water geven, het controleren van de bladeren en het verplaatsen naar de beste plek in huis geeft een gevoel van verbondenheid en zorgzaamheid voor levende wezens. En, laten we er niet al te moeilijk over doen, het staat natuurlijk ook heel mooi en sfeervol in je interieur, een stukje groen als accessoire 😉

groenstyling kamerplanten woonkamer | C-Style Concepts

Voordelen van kamerplanten in huis     

 

Luchtkwaliteit verbeteren

Kamerplanten fungeren als natuurlijke luchtzuiveraars, die schadelijke stoffen absorberen en zuurstof vrijgeven. Dit moet je met een klein korreltje zout nemen. Ja, alle planten hebben een luchtzuiverende werking, maar in onze woonkamers gaan regelmatig ramen en deuren open waardoor je ook frisse lucht binnen krijgt. Stof wel regelmatig de bladeren af of zet ze onder de douche of even in de regen buiten. Schone bladeren nemen meer op.

Stressvermindering

Onderzoek heeft aangetoond dat de aanwezigheid van groen en natuurlijke elementen stress vermindert. Kamerplanten dragen bij aan een kalmerende sfeer, waardoor ze perfect zijn voor ontspanning na een drukke dag. Dit werkt niet echt voor die enkele kleine plant die je hebt staan, maar wel voor meerdere (en wat grotere) planten.

Productiviteit en concentratie

Groenstyling op de (thuis)werkplek of in studieruimtes kan de concentratie en productiviteit verhogen. Kamerplanten creëren een verfrissende atmosfeer die de geest stimuleert en helpt bij het verminderen van vermoeidheid.

Groenstyling met kamerplanten is niet zomaar een decoratieve trend; het is een ‘levensstijl’ die de kwaliteit van ons dagelijks leven verbetert. De voordelen, zowel fysiek als mentaal, gecombineerd met de unieke ervaring van het omringen van jezelf met levende organismen, maken kamerplanten tot een waardevolle toevoeging aan elk huis. Dus, waar wacht je nog op? Breng die groene magie naar binnen en laat je huis tot bloei komen.

Wil jij kamerplanten toevoegen aan je interieur en kun je hier wel hulp bij gebruiken? Neem contact met me op:

https://c-styleconcepts.nl/contact/

groenstyling kamerplanten woonkamer | C-Style Concepts

No posts were found for provided query parameters.

© 2021 Qode Interactive, All Rights Reserved