De juiste raambekleding

Raambekleding uitzoeken kan lastig zijn, zeker als je verschillende type ramen hebt. Wat is de perfecte raambekleding? Wat plaats je voor een draai-kiepraam en voor openslaande deuren of een schuifpui? Het is vaak een onderschat element maar het speelt wel een belangrijke rol in het interieur. Naast het reguleren van natuurlijk licht en privacy, voegt goede raamdecoratie ook stijl en persoonlijkheid toe en kan het in zekere mate bijdragen aan de akoestiek. Met een goed interieuradvies wordt hier aandacht aan geschonken. 

Laat het licht binnen

Met raambekleding kun je zelf bepalen hoeveel licht een ruimte binnenkomt. Inbetweens zijn dunne transparante en semi-transparante stoffen. Dit betekent dat ze er dus in diverse diktes zijn.

Met een inbetween kun je het licht binnen te laten stromen, terwijl je op zonnige, warme middagen het licht ermee kunt filteren door ze dicht te doen. Ook kun je meer privacy creëren door de inkijk van buitenaf te beperken maar dat er nog wel genoeg licht binnenkomt. Met een goed interieuradvies kun je bepalen wat het beste bij jouw wensen past.

Vouwgordijnen geven ook veel sfeer aan de ruimte en kunnen zowel in een modern als een landelijk of wat meer klassiek interieur. Hierbij kun je ook kiezen hoeveel licht je binnenlaat maar dan horizontaal. Om dat deze gordijnen in banen verdeeld zijn is het wel dat er altijd een pakket stof voor het raam hangt. Je kunt wat dunnere inbetweens of vouwgordijn ook combineren met overgordijnen. Zo heb je ’s avonds meer privacy omdat er niet meer van buitenaf naar binnen gekeken kan worden. In de winter is het een voordeel dat de kou er niet doorheen komt. Ook geeft 2 lagen gordijnen veel sfeer en diepte aan de ruimte.

Inbetween van Vadain met wave rail
Inbetween van Vadain
Vouwgordijn van Luxaflex
Vouwgordijn van Luxaflex

Jaloezieën en shutters

Horizontale jaloezieën of lamellen en shutters passen in vrijwel elk interieur. Ze voegen een vleugje elegantie toe aan je interieur. Ze geven de ruimte een wat strakkere en moderne uitstraling en ze passen ook goed in een wat meer landelijk interieur. Horizontale jaloezieën en shutters zijn gemakkelijk te bedienen en ideaal voor het reguleren van privacy en licht. Het verschil tussen horizontale jaloezieën en shutters is dat je horizontale jaloezieën ook helemaal omhoog kunt doen. Dit kan bij shutters niet. Dit zijn als het ware luiken die voor de ramen zitten. Je kunt de luiken wel open zetten om meer licht binnen te laten. Horizontale jaloezieën heb je in hout en in aluminium en in verschillende breedtes. Aluminium kun je ook in natte ruimtes gebruiken zoals de badkamer en in de keuken.

Shutters van Jasno
Shutters van Jasno
Horizontale jaloezieën van B&C Raamdecoratie
Horizontale jaloezieën van B&C Raamdecoratie

 

Plisségordijnen

Plisségordijnen of duette/dupli* zijn opvouwbare raambekleding die zowel een stijlvolle als praktische keuze zijn. Met de Top down Bottom up variant kun je zelf bepalen op welke hoogte je ze plaatst. Hiermee kun je dus ook meer privacy creëren. Het is geen semi-transparante stof dus als ze helemaal dicht zitten kijk je er niet doorheen. Duette en dupli hebben 2 lagen stof. De honingraatstructuur (de ruimte die er tussen zit) zorgt ervoor dat de warmte minder binnenkomt en de kou meer buiten laat. Je kunt voor de achterkant, die dus van buitenaf te zien is voor een witte kleur kiezen of zonwerende stof. Deze isolerende laag zit aan de binnenkant van de stoffen.

Welk type raambekleding je ook kiest, zorg ervoor dat het past bij je persoonlijke smaak en de behoeften van je ruimte.

*Duette en Dupli zijn merknamen van leveranciers Luxaflex en B&C Raamdecoratie.

 

Duettes van Luxaflex met overgordijnen
Duettes van Luxaflex

No posts were found for provided query parameters.

© 2021 Qode Interactive, All Rights Reserved