Behanginspiratie: tips voor behang in het interieur

Een van de meest effectieve manieren om een kamer te transformeren is door behang toe te passen. Behang is veel meer dan alleen maar decoratief; het is een krachtig element om je interieur te vernieuwen en een persoonlijke touch toe te voegen. Met de juiste keuzes en voorbereiding kan behang een impact hebben op de uitstraling van elke kamer in je huis. Durf te experimenteren en laat je creativiteit de vrije loop bij het kiezen en toepassen van behang in je interieur. Het resultaat zal ongetwijfeld de moeite waard zijn. Hieronder zie je behanginspiratie en geef ik je tips voor een succesvolle transformatie.

Behang in een slaapkamer (Eijffinger)
Behang van Eijffinger
Behang van Arte Walls. Foto van Table du Sud
Behang van Arte Walls. Foto van Table du Sud

Kies het juiste behang

Bedenk welke stijl en wat je wilt bereiken met de ruimte. Dat kan nog best lastig zijn omdat er talloze opties beschikbaar zijn: patronen, texturen, kleuren en materialen. Wil je een ruimte groter laten lijken? Ga dan voor lichte kleuren en grote patronen. Wil je juist gezelligheid creëren? Kies dan voor warme kleuren en zachte texturen.

 

Denk na over de ruimte

In de woonkamer heb je misschien een apart hoekje of wil je de zithoek meer aandacht geven. De slaapkamer wil je misschien rustgevende kleuren en patronen, terwijl je in de wc misschien los wil gaan met iets opvallends. Denk na over de functie van de ruimte en pas het behang daarop aan.

Durf te experimenteren met patronen

Behang met patronen kan een echte blikvanger zijn in een ruimte. Durf te experimenteren met gedurfde prints en opvallende ontwerpen. Het kan een kamer tot leven brengen en je persoonlijkheid weerspiegelen. Als je bang bent dat het te overweldigend kan zijn, overweeg dan om slechts een accentmuur te behangen en de andere muren neutraal te houden of een  vlak met behang in plaats van de hele muur.

Behang van Hooked on Walls
Behang van Arte Walls

 

Texturen toevoegen

Naast kleur en patroon, kun je ook overwegen om behang met texturen te gebruiken. Dit kan een extra dimensie aan je interieur geven en het interessanter maken. Denk aan behang met reliëf, dat een gevoel van diepte toevoegt, of metallic behang voor een vleugje glamour.

Overweeg de installatie

Behang aanbrengen kan een uitdaging zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Overweeg of je het zelf wilt proberen of dat je een professional wilt inhuren. Het aanbrengen van behang vereist precisie en geduld, dus als je twijfelt, is het misschien beter om het aan een expert over te laten.

Behang van BN Walls
Behang van BN Walls

Onderhoud en schoonmaak

Denk ook aan het onderhoud van je behang. Sommige behangsoorten zijn gemakkelijk schoon te maken, terwijl andere gevoeliger zijn voor vlekken en slijtage. Zorg ervoor dat je weet hoe je je behang moet onderhouden om het zo lang mogelijk in goede staat te houden.

No posts were found for provided query parameters.

© 2021 Qode Interactive, All Rights Reserved